Waarom een stagiaire?

Jouw bedrijf verandert. Continu. Omdat de markt verandert. En omdat de wereld verandert. Continu. We communiceren anders. Werken anders. Online en mobile. Sneller. Efficiënter vaak ook.

De vraag die jij jezelf als ondernemer ongetwijfeld ook stelt, is: hoe ga je als bedrijf daarin mee? Hoe blijf je de markt bij? En hoe blijf je jouw concurrenten vóór?

Het antwoord: huur een stagiaire in!

Veel bedrijven die vaak met stagiaires werken, plukken daar direct de vruchten van:

 • Je leert als bedrijf ontzettend veel van stagiaires. Ook jij!

  Stagiaires kijken met heel andere ogen naar uitdagingen dan jij en je collega’s. Onbevangen, wars van ‘wat moet’. Dat levert je frisse input op. Input van de nieuwe generatie. Van jongeren die straks jouw klanten of collega’s worden. Echt waar: hun ideeën en inzichten zijn goud!

 • Kom je er niet toe om nieuwe kansen te onderzoeken? Laat het een stagiaire doen!

  Hoe kunnen we een product technisch nog verder doorontwikkelen? Is er markt voor je product in het buitenland? Wat zijn de kansen en risico’s van een webshop? Hoe kunnen we social media inzetten om onze naambekendheid te vergroten? Zomaar wat vragen waar je zelf niet aan toekomt, waar je geen dure professional voor in wilt huren, maar waar je maar al te graag antwoorden op krijgt, toch?

 • Vaak blijkt een stagiaire de ideale kandidaat te zijn voor een vacature

  Hoe vaak horen we niet dat we vacatures niet ingevuld krijgen of dat niet ‘de goede mensen’ reageren op functies. Tijdens een stageperiode leer je een stagiair kennen en weet je of hij of zij past bij jouw bedrijf. Een betere kennismaking met de toekomstige medewerker van jouw bedrijf is er bijna niet ...

 • Gun een stagiaire de kans om van jou te leren!

  Jij bent de pro. Nu. Maar ook jij was ooit jong. Lang geleden misschien al ;-) Maar punt is: ook jij hebt het vak mogen leren, met vallen en opstaan. Laten we de nieuwe generatie die kans ook geven. Geef ze de kans om hun kop te stoten. Geef ze de kans om zich te bewijzen. En geef ze kans om te leren, van jou!

Al past het je maar een heel klein beetje: huur een stagiaire in!

Ze maken je weer eens bewust van hoe je de dingen doet, geven je frisse inzichten, brengen nieuwe energie en wie weet ... schuilt er in je stagiaire een nieuwe collega. Je helpt er jezelf mee, je bedrijf en de stagiaire.