Vraag & Antwoord Werkgevers

Meld je op de site aan als werkgever. Je wordt daarna gevraagd om een aantal bedrijfsgegevens in te vullen. Kies daarna je inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord). Klik op akkoord/verzenden en je hebt je eigen account. Binnen dat account kun je credits kopen, direct vacatures plaatsen en vacatures beheren/aanpassen. Ook sollicitaties op vacatures komen in dit privé werkveld terecht.
Je hebt account en credits nodig om een stagevacature te kunnen plaatsen. Die credits koop je nadat je bent ingelogd. Betalen kan direct (via Paypal, Creditcard of Ideal) of per factuur. Zodra je credits hebt, kun je direct een stagevacature plaatsen. Daarvoor staat een invulformulier klaar. Zodra je die hebt ingevuld, klik je op ‘plaatsen’ en staat de stagevacature online. Wil je de vacature later nog aanpassen? Geen probleem. Dat kan gratis en via dezelfde weg.
Het eenmalig plaatsen van een stagevacature kost je één credit; oftewel €149,-. Die credit blijft een heel jaar lang geldig, u kunt dus een geheel jaar een stage vacature aanbieden. Ben je met je bedrijf aangesloten bij het Platform Ondernemend Meierijstad (POM)? Geef dat dan aan als je een account aanmaakt. Dan betaal je slechts € 119,- per credit.
Iedereen kan op de website zoeken naar interessante stagevacatures. Via de button kan een student direct reageren. Hij/zij vult dan de eigen gegevens in en voegt een cv én motivatie toe. Na verzenden komen de gegevens in jouw account terecht. Jij ontvangt dan een mailtje dat er een reactie is geplaatst. Het is daarna aan jou om te reageren. Stageinmeierijstad doet niet aan bemiddeling. Wij zijn enkel het platform dat bedrijf en stagiair met elkaar in contact brengt.
Met een credit koop je ruimte op de site om een stagevacature te plaatsen. Die ruimte blijft tot een jaar na aankoop voor je beschikbaar.
Jazeker. Als een vacature is ingevuld en je geen behoefte hebt aan nieuwe sollicitaties, kun je de vacature op ieder moment op inactief zetten. De vacature is dan niet meer zichtbaar op de site. Overigens kun je de vacature zelf gedurende het jaar aanpassen waar nodig.

Heb je een stage voor een student van het HBO, WO of Middelbaar Onderwijs, dan hoef je enkel een duidelijke opdracht overeen te komen met de student en de school.

Heb je een stage voor een MBO student, dan dien je een erkend leerbedrijf te zijn. De SBB Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beoordeelt of je aan de eisen voldoet om een leerbedrijf te mogen zijn. Daarbij wordt gekeken of de werkzaamheden passen bij de opleiding, of er een deskundige praktijkopleider (van het bedrijf) aanwezig is om de student te begeleiden en of de werkplek veilig is. Deze erkenning kun je aanvragen via www.s-bb.nl.

Dat varieert per stage en is mede afhankelijk van het niveau. Bij het plaatsen van een vacature vragen wij je om zo duidelijk mogelijk de functie-inhoud te omschrijven. Daar stellen we heel gericht een aantal vragen voor. Dat helpt je om duidelijkheid te krijgen naar wie je op zoek bent en zorgt ook dat je goede kwaliteit van reacties krijgt.
Vaak wordt er een stagecontract opgesteld. Die bevat vaak een opdrachtbeschrijving en een omschrijving van de werkzaamheden. Meestal ondertekenen zowel student, school als bedrijf dit contract.
Het is volgens de wet niet verplicht de stagiaire te betalen voor de inspanningen die hij/zij levert. Wel is dit vaak gebruikelijk. Een gemiddelde stagevergoeding ligt tussen de € 250,- en € 350,- per maand. De hoogte hangt af van verschillende factoren: duur van stage, studieniveau, studierichting, inhoud van stage en de soort stage. Meestal wordt de vergoeding vastgelegd in het contract.
Afhankelijk van de soort stage en opdracht stemmen stagiair, bedrijf en school samen af hoe de stage wordt ingevuld. Vanuit school is er een contactpersoon en ook bij het bedrijf wordt een stagebegeleider benoemd voor de begeleiding. Afhankelijk van werkzaamheden zullen er gedurende de stageperiode een aantal contactmomenten zijn ter evaluatie. Elk bedrijf is verplicht hier tijd in te steken en de leerling de begeleiding te geven die nodig wordt geacht. Als de stagiaire in de periode klaar is voor eventuele nieuwe taken kunnen die in deze contactmomenten besproken worden. Communiceren met de leerling, de school en het stagebedrijf is erg belangrijk om deze periode voor alle partijen succesvol laten te verlopen.